vrijdag 25 november 2016

En dan mag ik beginnen.....

Afgelopen woensdag belde Jan van Elteren om een afspraak te maken zodat de papieren en boeken bij mij afgeleverd kunnen worden. Jan is de opleidingscoördinator van Noord Brabant en wilde dus het een en ander uitleggen.

Vandaag is hij langs geweest met een doos boeken, papieren die mijn logboek moeten gaan vormen. Ook zaten er een paar recente voorbeelden van de Gildebrief, het kwartaalblad van het Gilde, in. En als laatste een boekje over 'het weer' en hoe je een weersverwachting kunt maken.
Na een kop koffie heb ik het een en ander bekeken. Het is meer papier dan ik verwacht had, maar goed ik zal het er mee moeten doen.  😕
We hebben het ook gehad over de instructeur en in de directe omgeving kan ik kiezen uit, Niek van Eekelen in Roosendaal of Jan van der Reijt uit Etten-Leur.


De Hoop - Roosendaal
De Hoop - Roosendaal                      (foto: Pieter Zuijkerbuijk)

Vanavond dus naar Niek gebeld om te informeren of hij tijd had om mij als Mio (Molenaar in opleiding) aan te nemen. Dat kon, Niek draait op de Twee Gebroeders en de Hoop beide in Roosendaal.
Zaterdag blijkt hij op de stellingmolen de Twee Gebroeders te draaien, maar daar is het te druk om een leerling aan te nemen en op zondag op de standerdmolen De Hoop.
En dat lijkt me wel leuk, een heel ander soort molen dan de Heimolen.
Dus zondag naar Roosendaal.... jullie horen er nog van.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten